3 januari 2023

Schadeloos bouwen bij How it’s Done

Bekijk bij How it's Done hoe wij G-Kracht helpen om op innovatieve wijze kademuren in Amsterdam toekomstbestendig te maken door middel van schadeloos bouwen.

De aflevering van How it's Done: Op bezoek bij G-kracht

Quattro Expertise helpt het consortium G-Kracht, bestaande uit Van Gelder, Gebr. De Koning en Giken, om op innovatieve wijze kademuren in Amsterdam toekomstbestendig te maken door middel van schadeloos bouwen. De gemeente Amsterdam heeft de kade langs Het Singel ter hoogte van de huisnummers 280 t/m 346 aangewezen als pilotlocatie voor G-Kracht. Het gaat om een rak met een lengte van circa 200 meter, tussen de Paleisstraat en de Oude Spiegelstraat. Met de innovatieve werkwijze van G-kracht kunnen ze deze kademuren in de helft van de tijd, tegen de helft van de kosten en met de helft van de overlast vervangen.

Schadeloos bouwen

Tijdens dit project houden wij ons bezig met schadeloos bouwen. We helpen G-kracht om tijdens bouwprojecten schade te voorkomen, en dat doen we op allerlei verschillende manieren. Zo voeren wij bouwkundige opnames uit om onterechte claims te voorkomen. En monitoren wij trillingen, zakking, beweging en zelfs geluid om terechte claims te voorkomen.

Ons doel is om dit project te realiseren zonder dat dit tot schade aan eigendommen van derden leidt. We helpen onze G-kracht om dit te voorkomen door op verschillende manieren naar het specifieke project te kijken.

In het platteland kan dit bijvoorbeeld door middel van een hoogtemeting, terwijl in stedelijke gebieden, zoals Amsterdam, we ook trillingen, zakking, beweging en zelfs geluid in aanmerking moeten nemen. Hiervoor gebruiken we verschillende sensoren om deze factoren te monitoren. Binnen ons bedrijf spelen innovaties ook een belangrijke rol. We zijn goed in het automatiseren van onze processen en hebben zelfs een eigen portaal ontwikkeld waar alle sensoren zijn gekoppeld. Zo kunnen we open en transparant communiceren met zowel onze klanten als de omgeving en laten zien welke risico's er op projecten spelen en hoe ze beheerst worden.

Toekomstambitie

Onze ambitie voor de toekomst is om nul schades te hebben op bouwprojecten samen met onze klanten. Hiervoor gaan we slim gebruik maken van bestaande en nog te ontwikkelen technieken en open en transparant communiceren met de omgeving en de klanten. Dit kan helpen om meer vertrouwen te winnen bij moeilijke bouwprojecten.

Een super tof project waar al onze expertise samenkomt.

Gerelateerde artikelen

Monitoren van de Silent Piler van de Gebr. De Koning

Team monitoring was aanwezig bij de primeur om de volledig geëlektrificeerde Silent Piler van de Gebr. De Koning in werking te zien.

Lees meer

Zo behalen bouwbedrijven concurrentievoordeel

Het rapport van het RIVM is er duidelijk over: een miljoen Nederlanders loopt serieuze gezondheidsrisico's als gevolg van ernstige geluidsoverlast.

Lees meer

Bespaar kosten met schadeloos bouwen!

Wij adviseerde Van Waning Bouw met tiltsensoren te werken omdat dit een kosten efficiënt alternatief is voor een automatische XYZ-meting.

Lees meer