Diensten & services

Deformatiemeting

De term deformatiemetingen is een overkoepelende term voor de verschillende soorten metingen. Deze metingen gebruiken wij om zettingen in de omgeving van het project te monitoren.

Wat is een deformatiemeting?

Een deformatiemeting is een soort meting die wij gebruiken om vast te stellen of een bouwwerk in de loop van de tijd is vervormd. Deze vervormingen kunnen optreden als gevolg van dagelijks gebruik of vanwege werkzaamheden in de omgeving, zoals bouwwerkzaamheden. Het is belangrijk om deformatiemetingen op te nemen in het risicomanagement van een bouwproject om op tijd te kunnen ingrijpen voordat er schade ontstaat.

De term “deformatiemetingen” omvat verschillende soorten metingen die worden gebruikt om de omgeving van een bouwplaats in de gaten te houden. Wij bieden hulp bij het uitvoeren van deze metingen. Onze experts hebben uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van geodesie (landmeten) en wij beschikken over de nieuwste meetapparatuur. Hierdoor kunnen we nauwkeurig en effectief deformatiemetingen uitvoeren om eventuele vervormingen of veranderingen te identificeren.

Wanneer voer je een deformatiemeting uit?

Wij voeren tijdens werkzaamheden een deformatiemeting uit. Daarmee kun je tijdig actie ondernemen wanneer er een verzakking plaatsvindt. Zo kun je om risico’s te beperken ons een deformatiemeting laten uitvoeren.

Wat meet een hoogtemeting?

Tijdens werkzaamheden bestaat een risico op zetting bij bijvoorbeeld omliggende objecten, kadeconstructies, infra en kabels & leidingen. Met een digitaal waterpasinstrument voeren wij hoge precisie zettingsmetingen uit. Om zettingen te bepalen brengen wij vooraf meetpunten aan en voeren wij een 0-meting uit. Vervolgens voeren wij herhalings- of eindmetingen uit om zettingen te bepalen.

Hoe kun je een deformatiemeting meenemen in jouw risicomanagement?

Deformatiemetingen helpen bij het beheren van risico’s bij bouwprojecten. Ze laten zien hoe de grond onder en rondom een bouwplaats verandert, zelfs als we dat niet met het blote oog kunnen zien.

Hier is hoe je ze kunt gebruiken:

  1. Veranderingen begrijpen: Met deformatiemetingen kun je zien of de grond zakt, beweegt of opzwelt. Dit is belangrijk omdat deze veranderingen problemen kunnen veroorzaken.
  2. Automatische waarschuwingen: Je kunt een alarmsysteem instellen. Als de metingen een bepaalde grens overschrijden, gaat er een alarm af. Zo kun je snel ingrijpen als er iets misgaat.
  3. Schade voorkomen: Als de metingen laten zien dat er iets fout gaat, kun je meteen actie ondernemen. Zo voorkom je schade aan gebouwen of wegen, bijvoorbeeld scheuren of scheefstand.
  4. Risico’s inschatten: Deformatiemetingen helpen je ook om te kijken welke risico’s er zijn. Zo weet je wat er kan gebeuren en kun je slimme beslissingen nemen om problemen te voorkomen.

Om op tijd in te kunnen grijpen voordat schade ontstaat, is het belangrijk om een deformatiemeting mee te nemen in het risicomanagement van jouw bouwproject.¬†Onze experts hebben jarenlange ervaring, waardoor ze precies weten wat de risico’s per bouwproject inhouden.

Een deformatiemeting laten uitvoeren?

Kom in contact met Johan Brouwers

Metingen die vaak gepaard gaan met een deformatiemeting

Trillingsmeting

Voer je werkzaamheden uit die trillingen veroorzaken? Wij kunnen trillingen toetsbaar maken met een trillingsmeting.

Lees meer

Tiltmeting

Wij voorzien omliggende bebouwing van onze projecten van tiltsensoren. Deze meten veranderingen in scheefstand.

Lees meer

Scheurwijdtemeting

Wij voeren een Scheurwijdtemeting uit die meet of er veranderingen in een scheur optreden en hoeveel.

Lees meer

Inclinometing

Met een inclinometing meten wij horizontale grondverplaatsingen bij bijvoorbeeld damwanden.

Lees meer
Al onze diensten