29 maart 2022

Bespaar kosten met schadeloos bouwen!

Wij adviseerde Van Waning Bouw met tiltsensoren te werken omdat dit een kosten efficiënt alternatief is voor een automatische XYZ-meting.

Een uitdagend bouwproject met nieuwe technieken

Van Waning Bouw gaat langs de Westerkade in opdracht van Gemeente Rotterdam een paviljoen bouwen. Dit paviljoen ligt dicht tegen de kade, die in stand wordt gehouden door ankers die schuin de grond in geboord zijn. Voor het bouwen van het paviljoen moet Van Waning Bouw boren en graven. Van Waning Bouw wil niet dat hun werk impact heeft op deze ankers, daarom hebben ze Quattro Expertise BV ingeschakeld voor advies.

Hoe een goed advies kan leiden tot de besparing van kosten

Bij deze kleinere projecten werken bouwers normaal met meetploegen. De kosten voor een automatische XYZ-meting zijn namelijk relatief hoog. Maar Quattro Expertise adviseerde Van Waning Bouw met tiltsensoren te werken. Dit is een kosten efficiënt alternatief voor een automatische XYZ-meting. Met tiltsensoren krijg je een real-time overzicht van de werkzaamheden, waardoor je live kan bijsturen.

Tijdens de werkzaamheden is realtime data beschikbaar. Zo kan Van Waning Bouw direct ingrijpen wanneer de tiltsensoren een verplaatsing waarnemen. Hierdoor bouwt Van Waning Bouw schadeloos.

Gerelateerde artikelen

Door kwaliteit win je aanbestedingen bij gemeenten

Wij zien dat steeds meer bouwers en gemeentes de noodzaak onderkennen om projecten te laten monitoren. Zo ook hier bij dit project van Gebr. de Koning.

Lees meer

Schadeloos bouwen bij het Hof van Zurloh in Leiden

Een prachtig voorbeeld van schadeloos bouwen! In Leiden helpen wij Van Diemen Sloopwerken met een zeer ingewikkeld project: Het hof van Zurloh.

Lees meer

Schadeloos bouwen: vernieuwen kademuur Binnenveer te Weesp

Bij een inspectie bleek dat de kademuur langs het Binnenveer vervangen en vernieuwd moest worden. Lees hieronder hoe schadeloos is gebouwd.

Lees meer

Wil jij ook kostenefficiënt de beste monitoring?

Bel dan met Johan Brouwers