Diensten & services

Bouwkundige opname

Wil jij schadeclaims die aan handling zo’n 2.500 euro kosten vermijden? Voorkom onnodige discussies en laat Quattro Expertise een bouwkundige opname uitvoeren.

Bouwkundige opname voor ontwikkelaars, aannemers en overheden

Quattro Expertise ondersteunt ontwikkelaars, aannemers en overheden om schadeloos te bouwen. Dat doen we door voorafgaand aan een bouwproject bouwkundige vooropnames uit te voeren. Hierin wordt de staat van de woning vastgelegd voordat het bouwproject start. Die opnames zijn online toegankelijk voor bewoners.

 

Een bouwkundige vooropname als onderdeel van schadeloos bouwen

Een goede vooropname, als onderdeel van #schadeloosbouwen, is niet alleen een precieze weergave van alle bouwkundige gebreken in een woning. Het zorgt ook voor gebruiksgemak bij een bewoner, die zelf kan controleren of de scheur midden in de muur van de woonkamer nieuw is of oud. Daarmee voorkom je dat bij jou de administratieve processen gaan draaien. Elke claim die niet jouw organisatie bereikt, gewoon door gebruiksgemak voor de bewoner, is een besparing. Zo is grote winst te behalen.

Zo voeren wij een bouwkundige opname uit

Voordat de werkzaamheden beginnen, ontvangen omwonenden een uitnodiging van Quattro Expertise om een bouwkundige vooropname van hun woning te laten uitvoeren. Een bouwkundig specialist maakt foto’s van eventuele gebreken en scheuren in huis. De gebreken bundelen we in een online dossier. Nadat de opname is uitgevoerd, heeft de bewoner toegang tot dit dossier. Dankzij de eigen software gaat rapporteren efficiënter. Via een app op telefoon of tablet voert de inspecteur tijdens zijn bezoek de benodigde gegevens in. Op het moment dat hij de deur uitgaat, is het rapport klaar.

Hoeveel schadeclaims Quattro Expertise jaarlijks voorkomt door bouwkundige opnames

Jaarlijks maakt Quattro Expertise zo’n 25.000 bouwkundige vooropnames van woningen in de buurt van bouwprojecten. Hiervan loggen zo’n 6.000 omwonenden in op hun online dossier om de vooropname in te zien. Daarvan ziet ongeveer de helft af van een telefoontje naar de schadeafhandeling van het bouwbedrijf, omdat zij zien dat een scheur al aanwezig was voor de start van het bouwproject. Hiermee worden dus zo’n 3.000 claims per jaar voorkomen. Gemiddeld kost een schadeclaim aan handling en eventueel herstel zo’n 2.500 euro. Daarmee bespaart Quattro Expertise jaarlijks zo’n 7,5 miljoen euro aan schadeclaims.

Verdere indekking na de bouwkundige opname

Risicoanalyse

Wij starten met een risicoanalyse van de werkzaamheden in relatie tot de omgeving.

Lees meer

Monitoringsplan

Een monitoringsplan beschrijft de risico's en maatregelen voor de omgeving van een project.

Lees meer

Realtime monitoring

Om schadeloos te bouwen monitoren onze sensoren jouw project 24/7, realtime en online.

Lees meer
Al onze diensten