24 december 2021

Monitoren van de Silent Piler van de Gebr. De Koning

Team monitoring was aanwezig bij de primeur om de volledig geëlektrificeerde Silent Piler van de Gebr. De Koning in werking te zien.

Silent Piler Silent Piler

Trillingsarm damwanden drukken

Wethouder Ton Spek gaf het startsein door middel van het in werking stellen van de allereerste volledig elektrische Silent Piler die ingezet wordt bij de uitbreiding van de begraafplaats. Door deze Piler van de Japanse fabrikant GIKEN LTD. is het mogelijk om trillings- en geluidsarm damwanden te drukken of te trekken.

Silent Piler Johan en Tom voor de Piler

Realtime monitoren het drukken van de damwand

Dit was voor Quattro een perfect moment om te toetsen wat de impact van de Silent Piler was. Op het gebouw naast de begraafplaats heeft Quattro een trillingsmeter gehangen om de impact aan de omgeving te monitoren. Uit de uitslag hieronder te vinden is gebleken dat de trillingen een vierde van de grenswaarde aantikken.

Grafiek impact ter illustratie: Grafiek impact

Trilling overzicht ter illustratie: Trilling overzicht

Niet alleen is deze Piler een duurzame optie, maar ook perfect om omgevingsoverlast te voorkomen. We werken altijd graag samen met partners die net als wij innovatief zijn!

 

Gerelateerde artikelen

Schade of hinder door trillingen? Quattro Helpt!

Een van de bijwerkingen van ons transportsysteem dat het hinder voor omwonende zorgt. Maar wat is nu exact overlast of hinder?

Lees meer

Wat hebben de SBR-richtlijnen ons opgeleverd?

De SBR-Richtlijnen worden vaak ingezet bij trillingsvraagstukken en bieden een goed toetsingskader. Wij geven in dit artikel onze blik op de SBR-richtlijn 2017 deel A.

Lees meer