Vernieuwde kade aan de Duivendrechtsevaart

Amsterdam

Gebr. De Koning vernieuwt sinds begin dit jaar de kade aan de Duivendrechtsevaart. De kade was dringend toe aan vervanging.

Gebr. De Koning vernieuwt sinds begin dit jaar de kade aan de Duivendrechtsevaart. De kade was dringend toe aan vervanging en ze moesten ook de Japanse Duizendknoop verwijderen.

Dit project lijkt veel op het werk aan de Koffiefabriek, het meest circulaire project van Gebr. de Koning tot nu toe. Ook hier streven ze naar een emissieloze bouwplaats. Ze zetten verschillende elektrische machines in, zoals de volledig elektrische Sany 80-tons telescoopkraan en een elektrische Silent Piler.

Duurzame Innovaties en Voorzorgsmaatregelen in de Kadeconstructie Duivendrechtsevaart

Ze hadden een uitdaging met de stroomvoorziening door het gebruik van een aggregaat. De techneut, Martijn de Koning, zorgde voor de inzet van een mobiele batterij van Greener Power Solutions. Martijn drijft de duurzaamheidsdoelen vanuit zijn intrinsieke motivatie. Met dit project zetten ze een stap richting een emissieloze bouwplaats.

Ze werken de kade af met hangschorten van geopolymeer beton, waarmee ze een succesvolle pilot hebben gedraaid bij de Koffiefabriek. Samen met onze onderaannemers realiseren ze een toekomstbestendige kadeconstructie.

Bij het plaatsen van de tijdelijke damwand veroorzaakt Gebr. De Koning alleen enige hinder door trillingen bij de start- en eindplanken. Daarom voeren we vooraf bouwkundige opnames uit en monitoren we de omgeving tijdens het bouwproces. We houden geluid, trillingen en de standen van de kade in de gaten. Zo zorgen we ervoor dat de omgeving geen last heeft van schade of overlast. De overige planken installeren ze trillingsvrij.

Bouwkundige opname

Voorkom onnodige discussies en laat Quattro Expertise een bouwkundige opname uitvoeren.

Lees meer

XYZ-meting

Wil je meer weten over XYZ-metingen en hoe ze worden uitgevoerd? Klik hier voor gedetailleerde informatie

Lees meer

Trillingsmeting

Voer je werkzaamheden uit die trillingen veroorzaken? Wij kunnen trillingen toetsbaar maken met een trillingsmeting.

Lees meer

Inclinometing

Met een inclinometing meten wij horizontale grondverplaatsingen bij bijvoorbeeld damwanden.

Lees meer

Opdrachtgever
Gebr. De Koning

Betrokken Panden
154

Uitvoering
2023-2024

Meer weten van onze schadeloze uitvoering?

stel je vragen aan Edwin Jongeneelen!