Wat doet een tilt sensor?
Een tiltmeter is een gevoelige hellingsmeter die is ontworpen om zeer kleine veranderingen vanaf het verticale niveau te meten, zowel op de grond als in constructies. Wij voorzien omliggende panden van bouw- en sloopprojecten van tiltsensoren. Deze tiltsensoren zijn objectgebonden en meten kleine veranderingen in scheefstand. Dat doen ze 24 uur per dag. Alle data verzamelen we op ons platform Avalon en rekenen we door. De meetresultaten zijn realtime zichtbaar in ons dashboard. Voordeel van werken met sensoren is dat je veel meer meetmomenten hebt dan wanneer we hiervoor landmeters zouden in moeten zetten. Het vergroot ook de veiligheid van de bewoners. Bij de kleinste afwijking in metingen ondernemen we namelijk meteen actie. Bovendien ondervinden zij minder hinder dan wanneer er landmeters rond hun huis lopen. Bij projecten is er ook een kostenbesparing als je werkt met sensoren ten opzichte van het traditioneel meten.
Wat meten tiltmeters?
Een tiltmeter is een instrument dat wij gebruiken voor het meten van hellingshoeken van een object ten opzichte van de richting van de zwaartekracht. De tiltsensoren die wij gebruiken meten met 2-assen, de X en de Y as.
Strategie van onze monitoring
Deze techniek wordt met name ingezet om verplaatsingen (meestal X,Y) te registreren. De techniek komt met name tot zijn recht om tijdens de monitoring een groot aantal objecten te scannen. Naast het uitvoeren van een traditionele X,Y meting kan deze techniek een goedkoop alternatief zijn voor het meten met een Total Station. Minder nauwkeurig, maar wel 24/7 meetdata in een hogere frequentie.
Bij kortlopende kritische projecten is een tiltmeter een krachtig alternatief. Deze past perfect tussen handmatige metingen en metingen met Total Stations. Bijkomend voordeel is dat de meting vaak goedkoper is dan dagelijks of zelfs wekelijks een monitoringsploeg op locatie de meting uit te laten voeren. En toch 24/7 data!
Kenmerken en praktisch gebruik van onze tiltmeter
Wij plaatsen een sensor per meetpunt. Deze plaatsing is eenvoudig, aandacht voor het vastzetten van de sensor is belangrijk. Na plaatsing wordt de meter getest en nog voordat de monteur vertrekt, is de meting operationeel. Meetapparatuur is nauwkeurig en verzamelt een mooie basislijn waarbij temperatuureffecten ook direct zichtbaar worden en ook worden gepresenteerd. Negatieve trends worden snel opgepakt en door slimme alarmering ben je direct op de hoogte van omgevingsfactoren die invloed hebben op jouw werk. Met ons portal Avalon kun je alle sensoren op jouw project bekijken.
Ga aan de slag met tilt sensoren!
Wil je ook 24/7 metingen op jouw bouwproject zonder dat er continu mensen aanwezig hoeven te zijn? Maak dan gebruik van onze tiltsensoren! Met onze tiltsensoren krijg je realtime metingen en ben je direct op de hoogte van omgevingsfactoren die invloed hebben op jouw werk. Bovendien is het werken met sensoren zowel veiliger voor bewoners als kostenbesparend. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij jou kunnen helpen bij #schadeloosbouwen.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Tools die in combinatie met een tiltmeter worden ingezet
Scheurwijdtemeting
Wij voeren een Scheurwijdtemeting uit die meet of er veranderingen in een scheur optreden en hoeveel.
Lees meerTrillingsmeting
Voer je werkzaamheden uit die trillingen veroorzaken? Wij kunnen trillingen toetsbaar maken met een trillingsmeting.
Lees meerInclinometing
Met een inclinometing meten wij horizontale grondverplaatsingen bij bijvoorbeeld damwanden.
Lees meerDeformatiemeting
Met een deformatiemeting kun je tijdig actie ondernemen wanneer er een verzakking plaatsvindt.
Lees meer