24 januari 2023

Versterking Kademuren Amsterdam

In Amsterdam zijn een aantal bedrijven, waaronder Gebr. de Koning, Van Gelder en een Japans bedrijf Giken, samengekomen om kademuren te versterken.

Versterking Kademuren Amsterdam

Wij hebben een uitdagend project in Amsterdam waar we samen met Gebr. de Koning, van Gelder en een Japans bedrijf Giken als combinatie G-kracht kademuren aan het versterken zijn. Quattro Expertise is gevraagd om de monitoring te doen voor dit bijzondere en innovatieve project. Ons doel is om zo veel mogelijk data te verzamelen om te leren van de technieken die we toepassen.

Monitoring tijdens het versterken van de kademuren

In Amsterdam hebben we te maken met bruggen die wereld erfgoed zijn, evenals monumenten langs de kades. Het is uiterst belangrijk dat deze nog generaties lang behouden blijven voor de maatschappij. Wij helpen de klant door goede monitoring in te zetten en binnen de juiste bandbreedte grenswaardes te acteren, zodat er geen schade ontstaat.

Trillingsmetingen voor het versterken van de kademuren

Voorafgaand aan dit bouwproject hadden we bouwkundige vooropnames uitgevoerd. Hierin wordt de staat van de woning vastgelegd voordat het bouwproject start. Die opnames zijn online toegankelijk voor bewoners.
Hiernaast gebruiken diverse apparaten voor monitoring, zoals een trillingsmeter om te toetsen of de werkzaamheden trillingen veroorzaken boven de grenswaardes, een scheurwijdtemeter om te meten of scheuren groter worden, en een tiltmeter om de scheefstand van een pand te monitoren. Dit zorgt ervoor dat we de kademuren veilig kunnen versterken zonder schade aan de omgeving.

Gerelateerde artikelen

Door kwaliteit win je aanbestedingen bij gemeenten

Wij zien dat steeds meer bouwers en gemeentes de noodzaak onderkennen om projecten te laten monitoren. Zo ook hier bij dit project van Gebr. de Koning.

Lees meer

Monitoren van de Silent Piler van de Gebr. De Koning

Team monitoring was aanwezig bij de primeur om de volledig geëlektrificeerde Silent Piler van de Gebr. De Koning in werking te zien.

Lees meer

Schadeloos bouwen bij How it’s Done

Bekijk bij How it's Done hoe wij G-Kracht helpen om op innovatieve wijze kademuren in Amsterdam toekomstbestendig te maken door middel van schadeloos bouwen.

Lees meer