2 augustus 2022

VCA Toolboxavond voor team vooropname

Soms heerst intern het misverstand dat VCA* alleen relevant is voor Team Monitoring. Maar risico's zijn ook aanwezig voor team vooropname.

Team vooropname werkt veilig door de VCA Toolbox

Bij team vooropname heb je vaak te maken met veiligheid en gezondheid. Bijvoorbeeld ongewenst of agressief gedrag van bewoners, autorijden wanneer je haast hebt of moe bent of nieuwbouw waar nog geen vaste trap is.
Daarom werd in deze VCA toolbox besproken hoe experts incidenten of ongevallen kunnen melden. Dat wanneer experts denken dat er iets beter kan, feedback altijd welkom is. En dat experts elkaar aan kunnen spreken op onveilig gedrag of een onveilige situatie.

VCA Toolboxavond

Toolboxmeetings voor de mogelijke gevaren tijdens een bouwkundige opname

Toolboxmeetings hebben als doel de veiligheid in ons bedrijf te bevorderen. Met dagelijks veranderende omstandigheden in de bouw is een incident of ongeluk snel gebeurd. Maar een ongeluk heeft grote gevolgen voor onze medewerkers en ons bedrijf. Het is daarom van belang om alle medewerkers bewust te maken van de veiligheidsaspecten op de werkplek. Tijdens een toolboxmeeting geven wij informatie over het herkennen van gevaren en hoe de werknemer zich kan beschermen tegen deze gevaren. Daarnaast wordt er informatie gegeven hoe er veiliger gewerkt kan worden.

VCA Toolboxavond

Zo houden we elkaar scherp en verkleinen we de kans op risico’s!

Gerelateerde artikelen

3 stappen tot totaalmonitoring volgens Etienne Mureau

Totaalmonitoring, je hoort het steeds vaker maar wat is dit nu? Wat ons betreft moet je alleen risico’s beheersen die er zijn. Alleen wat is een goede werkwijze?

Lees meer

Besteksschrijvers bepalen in grote mate de schadelast

De besteksschrijvers van Nederland zijn verantwoordelijk voor een lage schadelast van aannemers en overheden.

Lees meer

Schadeloos bouwen, Een voorbeeld uit de praktijk

Door ons dataplatform AVALON is tijdens elk project realtime inzicht in de trillingen. Daardoor kan bij elke fluctuatie direct worden ingegrepen.

Lees meer

Wil jij een partner die een veilig team op pad stuurt?

Kom in contact met Mathijs de Haan