7 april 2023

Uitvoering BLIKK in Dordrecht

Er zijn veel huizen zonder ziel. Maar niet bij het project BLIKK waar Stout druk mee bezig is.

Stout bouwt in de mooie 19e-eeuwse wijk van Dordrecht

Bouwonderneming Stout B.V. bouwt project BLIKK in opdracht van Dudok Real Estate in de mooie 19e-eeuwse wijk van Dordrecht. Dit project is speciaal omdat het zich bevindt op de voormalige locatie van de bekende Dordtse Verblifa-blikfabriek aan het Oranjepark.

BLIKKBLIKK is een erg bijzonder project. Omdat de huizen zijn ontworpen met inspiratie van de oude sheddaken van de fabriek. Stout heeft zelfs een deel van de originele dakconstructie gebruikt in de nieuwe huizen. Waardoor geschiedenis en authenticiteit samenkomen in deze prachtige wijk.

BLIKK

Stout heeft ons als experts voor bouwkundige vooropnames ingeschakeld om het project zorgeloos af te ronden. De vooropname vindt plaats voordat het bouw- of infraproject begint en dient als referentiepunt voor het gehele project.

Authentieke bouw in de binnensteden

De huizen in project BLIKK zijn niet zomaar standaard woningen, maar zijn doordrenkt met een unieke ziel. Het gebruik van de originele dakconstructie van de oude blikfabriek geeft de huizen een karakteristieke uitstraling en een knipoog naar het rijke verleden van de locatie. De geschiedenis van de plek wordt zo bewaard en geëerd, terwijl er tegelijkertijd moderne en comfortabele woningen worden gecreëerd. Door de aandacht voor de groene omgeving en de stad wordt project BLIKK niet alleen een plek om te wonen, maar een harmonieus geheel dat naadloos opgaat in de omgeving. Stout zet zich vol passie in om dit project tot in de kleinste details te realiseren en een prachtige toevoeging te maken aan deze bijzondere 19e-eeuwse wijk van Dordrecht.

Gerelateerde artikelen

Bespaar kosten met schadeloos bouwen!

Wij adviseerde Van Waning Bouw met tiltsensoren te werken omdat dit een kosten efficiënt alternatief is voor een automatische XYZ-meting.

Lees meer

Bouwkundige opname: Wat het is, hoe het moet en de voordelen

Een bouwkundige opname stelt via foto's en tekst vast of woningen en andere gebouwen al gebreken vertonen voordat een bouwproject start.

Lees meer

De top 6 oorzaken van faalkosten door schade

Bouwschade heeft een grote impact op de kosten en de duur van projecten. Lees in deze blog de top 6 oorzaken van schade, doe er je voordeel mee.

Lees meer