6 juni 2024

Succesvolle samenwerking met Gebr. Schouls

Martin Dijkstra, projectleider bij Gebr. Schouls, en Johan, teamleider “advies en onderzoek” bij Quattro Expertise, delen hun ervaringen en beschrijven hoe deze samenwerking heeft bijgedragen aan het succes van het project.

Gebr. Schouls trad op als aannemer voor de vervanging van het rioolgemaal aan de Canadalaan in Alphen aan den Rijn. Quattro Expertise werd betrokken om een gedetailleerde trillingsprognose te maken voor dit project.

Martin Dijkstra, sinds oktober 2000 werkzaam bij Gebr. Schouls, beschrijft de evolutie van het bedrijf: “We hebben een aanzienlijke groei doorgemaakt. Oorspronkelijk werkten we puur op basis van bestekken, maar inmiddels zijn we overgestapt naar het zelfstandig engineeren van projecten. Deze verschuiving heeft geleid tot een uitgebreide afdeling met werkvoorbereiding en projectleiding, inclusief diverse tekenaars.”

Rioolgemaal aan de Canadalaan

Bij de vervanging van het rioolgemaal aan de Canadalaan kwam Quattro Expertise in beeld voor het uitvoeren van een trillingsprognose tijdens de installatie van damwanden. Johan licht toe: “Martin vroeg ons om een trillingsprognose te maken voor de damwandinstallatie. We hebben de effecten op de omgeving nauwkeurig berekend, rekening houdend met de specifieke grondslag en de kenmerken van de damwanden.” In de omgeving stond onder andere het oude gemaal en diverse woningen. De constructie van het oude gemaal moest gehandhaafd blijven.

Uitdagingen en oplossingen

Een uitdaging ontstond toen een onderaannemer afwijkende apparatuur gebruikte dan oorspronkelijk gepland. Johan vertelt: “We hebben de veiligheidsmarges opnieuw beoordeeld en een worst-case scenario berekend om de veiligheid te waarborgen. Dankzij de korte communicatielijnen en de snelle respons tussen beide partijen konden we deze uitdaging effectief aanpakken.”

Resultaat en samenwerking met Gebr. Schouls

Dankzij de gedegen voorbereiding en het vakmanschap van Gebr. Schouls is het project succesvol uitgevoerd. Het nieuwe gemaal staat inmiddels operationeel en de verbinding met het oude gemaal is gerealiseerd. Martin benadrukt: “De samenwerking met Quattro Expertise levert mij duidelijke risicoanalyses en onderbouwingen op richting mijn opdrachtgever en omwonenden.”

Conclusie

Gebr. Schouls heeft door inzet van ervaring en deskundigheid een complex project tot een goed einde gebracht. Quattro Expertise is trots op haar bescheiden bijdrage aan dit succes. Deze samenwerking onderstreept hoe waardevolle ondersteuning helpt bij het overwinnen van uitdagingen en het behalen van hoogwaardige resultaten.

Gerelateerde artikelen

Samenwerking: Het Hart van Crocuslaan

In het hart van Vlissingen heeft het project Crocuslaan en omgeving een voorbeeld gesteld voor hoe woningcorporaties, bewoners en partners zoals Quattro Expertise samen kunnen werken.

Lees meer

Omgevingsrisico’s voor waterschappen

Water in sloten en rivieren is belangrijk voor de natuur, lees hier hoe we het beschikbare water zo goed mogelijk vast houden en verdelen.

Lees meer

Hoe voer je een uitgebreide trillingsmeting uit?

Een uitgebreide trillingsmeting heeft het doel om de trillingsbelasting van de draagconstructie te beoordelen.

Lees meer