28 maart 2022

Start project reconstructie windraak

De rioolwerkzaamheden op de Windraak in gemeente Sittard is eigenlijk een standaard reconstructie, maar door het smalle wegprofiel een grote uitdaging!

Risico's lastige bouwprojecten zoals rioolwerkzaamheden in krappe straatjes

Op maandag 10 januari startte uitvoerder Jantje Zeelen samen met projectleider Wim Ramakers met de werkzaamheden aan de Windraak, Gemeente Sittard-Geleen. Hier gaat BLM Wegenbouw een nieuw gescheiden riool aanleggen, één voor vuilwater en één voor schoon regenwater. Ook krijgt de Windraak een nieuwe weginrichting. De rioolwerkzaamheden op de Windraak in gemeente Sittard-Geleen is eigenlijk een standaard reconstructie, maar door het smalle wegprofiel een grote uitdaging!

Uitvoeren monitoringsplan

Dit is een uniek project waarbij de uitdaging ligt in het smalle wegprofiel. Daarom heeft BLM ons ingeschakeld voorafgaand de risico's en beheersmaatregelen te onderzoeken en te verwerken in een monitoringsplan. We zijn in de uitvoering gestart met het uitvoeren van bouwkundige opnames en een 0-meting door middel van een hoogtemeting. Voor real-time inzicht en directe alarmering plaatsen wij tilt- en scheursensoren op omliggende panden. Ook plaatsen wij trilling sensoren op de panden. Zo weten wij precies hoeveel trillingsimpact de werkzaamheden hebben. Zo kan BLM ingrijpen als de tilt, scheur of trillingssensoren een grenswaarde dreigen te bereiken. Hierdoor zorgt BLM Wegenbouw dat er schadeloos gebouwd wordt.

Gerelateerde artikelen

Door kwaliteit win je aanbestedingen bij gemeenten

Wij zien dat steeds meer bouwers en gemeentes de noodzaak onderkennen om projecten te laten monitoren. Zo ook hier bij dit project van Gebr. de Koning.

Lees meer

Een onrechtmatige daad (artikel 6 162 bw), hoe zit het precies?

Op meer en meer projecten wordt dus data verzameld, om overlast te voorkomen maar ook om aansprakelijkheid te kunnen beoordelen.

Lees meer

Grondwater in kelder na vervanging riolering

Met enige regelmaat krijgen wij in onze schade praktijk te maken met vochtproblematiek in kelders. Komt dit door vervanging van de  riolering?

Lees meer

Hulp nodig met een uitdagend bouwproject?

Neem contact op met Mathijs de Haan