21 juni 2022

Omgevingsmanagement de podcast

Johan Brouwers en Paul Bun zijn geïnterviewd voor een aflevering van 'Omgevingsmanagement, de podcast' met het onderwerp: schadeloos bouwen.

Een aflevering over schadeloos bouwen

Schadeloos bouwen: dat wil natuurlijk iedereen. In de nieuwste aflevering van 'Omgevingsmanagement, de podcast' vertellen Johan Brouwers en Paul Bun hoe ze omgevingsmanagers helpen om bewoners extra vertrouwen te geven tijdens bouwwerkzaamheden. Zo het aantal claims drastisch te verminderen, daarmee veel geld te besparen voor opdrachtnemers en uiteindelijk dus ook voor opdrachtgevers. Hier lopen nu al pilots voor, maar wat kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers doen om nog meer stappen te zetten richting schadeloos bouwen?

Een podcast voor omgevingsmanagers

In deze aflevering vertellen Johan en Paul wat ze hebben gedaan om de impact op de omgeving te beperken. En welke lessen ze hieruit kunnen meegeven aan andere omgevingsmanagers. Denk hierbij aan het contact met de omwonenden en ook hoe je schadeloos kunt bouwen. Een goede vooropname is niet alleen een precieze weergave van alle bouwkundige gebreken in een woning. Ook het gebruiksgemak voor een bewoner, die zelf even wil controleren of de scheur midden in de muur van de woonkamer nieuw is of oud, voorkomt al dat bij jou de administratieve processen gaan draaien. Elke claim die niet jouw organisatie bereikt, gewoon door fantastisch gebruiksgemak voor de bewoner, is een besparing. Alleen al de afhandeling van een schadeclaim kost gemiddeld 2.500 euro, een hoop tijd en energie. Daar is de grote winst te behalen.

google podcast

apple podcast

 

Gerelateerde artikelen

Door kwaliteit win je aanbestedingen bij gemeenten

Wij zien dat steeds meer bouwers en gemeentes de noodzaak onderkennen om projecten te laten monitoren. Zo ook hier bij dit project van Gebr. de Koning.

Lees meer

Johan Brouwers over #schadeloosbouwen

Ieder bouw- en infraproject kan worden afgerond zonder schade aan de omgeving. Dat scheelt tijd, geld (gemiddeld 2.500 euro per claim).

Lees meer

Schadeloos bouwen: vernieuwen kademuur Binnenveer te Weesp

Bij een inspectie bleek dat de kademuur langs het Binnenveer vervangen en vernieuwd moest worden. Lees hieronder hoe schadeloos is gebouwd.

Lees meer

Schadeloos bouwen bij jouw project?

Neem contact op met Mathijs de Haan