9 maart 2022

Een pilot van onze nieuwste sensor: de fijnstofmeter

De komende jaren versterkt Waterschap Rivierenland de dijk tussen Gorinchem en Waardenburg. Lees hier hoe we nieuwe sensoren inzetten op dit project.

In dat kader verleggen netbeheerder Stedin en drinkwaterbedrijf Oasen de elektriciteitskabels, gas- en drinkwaterleidingen die nu in de dijk liggen. Voordat de werkzaamheden aan de dijk te uitgevoerd kunnen worden, is het verleggen van de kabels en leidingen noodzakelijk.

Bouwwerkzaamheden ondersteunen met bouwkundige opnames en realtime monitoring

Voordat de werkzaamheden startte heeft Van Vulpen ons ingeschakeld om bouwkundige opnames uit te voeren. Hiernaast voeren wij trillingsmetingen uit om de impact van de werkzaamheden te monitoren.

Innovatie met nieuwe sensoren: de fijnstofmeter

Omdat één van de omwonenden tijdens de werkzaamheden last van vervelende geuren had, hebben wij een pilot uitgevoerd met een fijnstofmeter. Zo hebben we tijdens de werkzaamheden realtime mee kunnen kijken naar de temperatuur, CO₂, relatieve vochtigheid, TVOC (Advanced) en fijnstof.

fijnstofmeter

Op basis van de meetgegevens hebben we onder andere het advies gegeven de ruimte grondig te luchten. Hierna zagen wij de waardes weer dalen en merkte de bewoner dat de stank verdween. Op deze manier gaan wij met de bouwer verder dan alleen schade en zorgen wij dat er voor de omwonenden zo min mogelijk overlast is.

 

Gerelateerde artikelen

Alles over de bouwkundige vooropname

In een bouwkundige vooropname staan alle bouwkundige gebreken die alvóór de start van een bouw- of infraproject in een woning aanwezig zijn.

Lees meer

Door kwaliteit win je aanbestedingen bij gemeenten

Wij zien dat steeds meer bouwers en gemeentes de noodzaak onderkennen om projecten te laten monitoren. Zo ook hier bij dit project van Gebr. de Koning.

Lees meer

Ook realtime sensoren op jouw project?

Neem contact op met Johan Brouwers