28 maart 2022

Een heilige ervaring tijdens de bouwkundige vooropname

Mark komt voor zijn werk als opname-expert al veel bijzondere panden tegen, maar deze 600 jaar oude kerk was voor hem ook wel een bijzondere opname.

Een bouwkundige opname voor rioleringswerkzaamheden

Mark is bezig met bouwkundige opnames, omdat Gemeente Roermond heeft gekozen om fors te investeren in het verbeteren van de Kapellerlaan. Fietspaden en het riool op de Kapellerlaan worden door de sterke wortels van de bomen onbruikbaar. Hierdoor ontstaat er ook wateroverlast voor de buurt. Samen met de buurt is gekozen voor een nieuw ontwerp. De Kapellerlaan wordt door BLM Wegenbouw beter en veiliger ingericht, minder verkeer en 30 km per uur. Ook komt er een nieuw regenwater infiltratiesysteem.

Een goede vooropname als onderdeel van schadeloos bouwen

Deze werkzaamheden kunnen zorgen voor impact aan de omgeving. Daarom start BLM Wegenbouw hier met een goede vooropname, als onderdeel van #schadeloosbouwen. Dit is niet alleen een precieze weergave van alle bouwkundige gebreken in een pand. Het zorgt ook voor gebruiksgemak bij een bewoner, die zelf kan controleren of de scheuren nieuw zijn of oud. Daarmee voorkom je dat bij jou de administratieve processen gaan draaien. Elke claim die niet jouw organisatie bereikt, gewoon door gebruiksgemak voor de bewoner, is een besparing.

Gerelateerde artikelen

Alles over de bouwkundige vooropname

In een bouwkundige vooropname staan alle bouwkundige gebreken die alvóór de start van een bouw- of infraproject in een woning aanwezig zijn.

Lees meer

Een bouwkundige opname tussen de zeehonden!

Onze opname-expert Jeroen de Jong spotte zeehonden tijdens zijn bouwkundige opname voor Aveco de Bondt.

Lees meer

Wat zijn de kosten van schadeclaims?

Tijd- en energievretende schadeclaims, hoeveel kosten die nou precies? In dit artikel laten we zien hoe de kosten opgebouwd zijn.

Lees meer