8 maart 2022

Een bouwkundige opname tussen de zeehonden!

Onze opname-expert Jeroen de Jong spotte zeehonden tijdens zijn bouwkundige opname voor Aveco de Bondt.

Voor onderhoud van de veerhavens aan de Waddenzee zijn Aveco de Bondt, de combinatie SPIE Nederland B.V., De Boer & De Groot Civiele Werken B.V. en Jansma Drachten B.V ingeschakeld door Rijkswaterstaat.

Het project

De werkzaamheden omvatten de renovatie van een meerjarig onderhoud aan bijna alle veerhavens aan de Waddenzee, met uitzondering van de havens van Texel en Den Helder. Voorafgaand aan de werkzaamheden voeren wij bouwkundige vooropnames uit. Dat helpt bij een eventuele claim om vast te stellen of de schade is veroorzaakt door het bouwen. Wij maken de opname transparant voor alle betrokkenen, dus ook voor de omwonende. Dat voorkomt veel onterechte schadeclaims.

Zeehonden

Bekijk hier het project op Rijkswaterstaat.

Groot onderhoud noodzakelijk

Als gevolg van het einde van de levensduur van bepaalde, kritische onderdelen van de veerhavens is groot onderhoud noodzakelijk. In de periode eind 2021 tot eind 2023 laat Rijkswaterstaat daarom diverse werkzaamheden uitvoeren, zoals het vervangen van bestrating, hekwerken, verlichting (volgens het Dark Sky principe voor de Waddenzee), revisie van beweegbare delen van de bruggen en de vernieuwing van de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties.  Ook zullen op Terschelling en Holwerd enkele damwanden worden gerenoveerd.

Zeehond spotten

Om bij het project te komen moest Jeroen de veerboot nemen naar Ameland.

Zeehonden

Tijdens deze reis zag Jeroen een gezellig groepje zeehonden net als hem van de zon genieten.

Zeehonden

Omdat onze experts in in heel Nederland actief zijn komen we op de leukste plekken!

Bekijk hier hoe de damwanden geplaatst worden.

Gerelateerde artikelen

De bouwkundige vooropname voorkomt dure ellende…

Het financiële succes van een project is in belangrijke mate afhankelijk van de schade die wordt aangebracht aan eigendommen van derden.

Lees meer

Door kwaliteit win je aanbestedingen bij gemeenten

Wij zien dat steeds meer bouwers en gemeentes de noodzaak onderkennen om projecten te laten monitoren. Zo ook hier bij dit project van Gebr. de Koning.

Lees meer

Schadeloos bouwen: vernieuwen kademuur Binnenveer te Weesp

Bij een inspectie bleek dat de kademuur langs het Binnenveer vervangen en vernieuwd moest worden. Lees hieronder hoe schadeloos is gebouwd.

Lees meer

Ook een bouwkundige opname voor jouw project?

Neem contact op met Mathijs de Haan