7 maart 2023

Een bouwkundige vooropname voor in het atriumgebouw

Na bijna acht jaar leegstand en verloedering van ‘de apenrots’ is er beweging te zien. Zo zorgen wij met Bnext dat er weer leven in de bouwerij komt.

Ruim 40 jaar geleden, in 1972 ontwierp architect Herman Hertzberger zijn meest iconische gebouw. Jarenlang stond het bekent als het Centraal Beheer gebouw in Apeldoorn, helaas staat het pand al 8 jaar leeg.

Wat gaat er gebeuren met het oude Centraal Beheer-kantoor?

Hertzbergers’ visie dreeg in het water te vallen wat betreft het oude Centraal Beheer-kantoor. Er hadden vernielingen plaatsgevonden en het gebouw ging steeds meer achteruit. Maar Bnext werkt eraan om het gebouw een nieuwe bestemming te geven. Bnext gaat alleen het “Atriumgebouw” slopen die tussen de torens van het iconische pand instaan.(Zie foto)

Vooropnames atriumgebouw

Dit pand ligt tussen de Pakhoed-torens (links op de foto) en ‘de rots’ (rechts op de foto) in. De projectontwikkelaar Certitudo Capital verwacht dat de sloopwerkzaamheden twee tot drie maanden zullen duren. De omwonenden zijn hierover al geïnformeerd. Het Atriumgebouw krijgt geen nieuwe functie en wordt daarom alvast gesloopt, aldus Certitudo Capital.

Een bouwkundige vooropname voor de sloop

Het team van Quattro Noord is gevraagd de bouwkundige vooropnames te doen voor de start van de sloop. Tijdens de opname nemen wij alle zichtbare gebreken van de betreffende gebouwen op, zowel interieur als exterieur.. Bij het interieur vermelden wij elke ruimte afzonderlijk in het rapport. Bij het exterieur nemen wij alles op, dat vanaf de openbare weg en/of vanuit tuinen zichtbaar is. Alle gebreken die wij constateren, omschrijven we en leggen we vast op foto’s.

vooropname

Door dit project zullen maar liefst 650 gloednieuwe woningen verrijzen in de nieuwe Pakhoed-torens, de rots en de nieuwe woontorens die de huidige parkeerplaats zullen vervangen (gelegen aan de kant van de Koning Stadhouderlaan, ook wel bekend als de spoortunnel).

Maar dat is nog niet alles! Het Hertzberger Park zal een onmisbaar onderdeel worden van het bruisende hart van Apeldoorn. Niet alleen is het park uitstekend bereikbaar en centraal gelegen, het biedt ook nog eens talloze mogelijkheden voor ontspanning en vermaak. Op loopafstand vind je namelijk het Catharina Amaliapark, een scala aan praktische voorzieningen en een keur aan gezellige horecagelegenheden. Kortom, een waar paradijs voor bewoners en bezoekers van alle leeftijden! Een mooie toeving aan de stad en mooi dat wij ons steentje hieraan bij kunnen dragen!

Gerelateerde artikelen

Alles over de bouwkundige vooropname

In een bouwkundige vooropname staan alle bouwkundige gebreken die alvóór de start van een bouw- of infraproject in een woning aanwezig zijn.

Lees meer

Bouwkundige opname: Wat het is, hoe het moet en de voordelen

Een bouwkundige opname stelt via foto's en tekst vast of woningen en andere gebouwen al gebreken vertonen voordat een bouwproject start.

Lees meer

Door kwaliteit win je aanbestedingen bij gemeenten

Wij zien dat steeds meer bouwers en gemeentes de noodzaak onderkennen om projecten te laten monitoren. Zo ook hier bij dit project van Gebr. de Koning.

Lees meer