9 december 2021

Schadeloos bouwen bij het Hof van Zurloh in Leiden

Een prachtig voorbeeld van schadeloos bouwen! In Leiden helpen wij Van Diemen Sloopwerken met een zeer ingewikkeld project: Het hof van Zurloh.

Binnenstedelijke ontwikkeling

Dit project in de Breestraat bestaat onder andere uit twee gemeentelijke monumenten en een rijksmonument. Het nijpende woningtekort maakt dat er steeds meer én binnenstedelijk wordt ontwikkeld, dicht op andere bebouwing. Zo ook hier in Leiden. Daarbij worden omwonende mondiger en hebben meer toegang tot (digitale) informatie over ontwikkelingen in hun directe woonomgeving. Het was voor Van Diemen daarom belangrijk de omgeving te betrekken bij bouwprojecten. Informatie moest voor alle betrokkenen toegankelijk en feitelijk juist zijn. Met transparante bouwkundige opnames voorafgaand aan dit bouwproject en met continue monitoring tijdens de werkzaamheden werden schades en schadeclaims voorkomen. Wij ondersteunde Van Diemen hier om schadevrij en claimvrij te bouwen.

Realtime monitoring bij Hof van Zurloh Leiden

Doormiddel van tiltmetingen, scheurwijdtemetingen, XYZ-metingen, hoogtemetingen en trillingsmetingen, is er een realtime overzicht van de omliggende monumentale panden. En de voorgevel van de authentieke kledingwinkel met naaiatelier Zurloh. Met dit realtime overzicht houdt onze monitoring expert Viktor Groenewegen in de gaten of alle monumentale stukken stil blijven staan. Want wat stil staat kan niet kapot!

Gerelateerde diensten

Scheurwijdtemeting

Wij voeren een Scheurwijdtemeting uit die meet of er veranderingen in een scheur optreden en hoeveel.

Lees meer

Trillingsmeting

Voer je werkzaamheden uit die trillingen veroorzaken? Wij kunnen trillingen toetsbaar maken met een trillingsmeting.

Lees meer

Realtime monitoring

Om schadeloos te bouwen monitoren onze sensoren jouw project 24/7, realtime en online.

Lees meer

Wil je ook stilleggingen voorkomen en kosten besparen bij jouw bouwproject?

Neem contact op met Johan Brouwers