Diensten & services

Vooropname

Wil jij schadeclaims die aan handling zo’n 2.500 euro kosten vermijden? Voorkom onnodige discussies en laat Quattro Expertise vooropname uitvoeren.

Een bouwkundige vooropname

Een bouwkundige vooropname stelt vast of woningen en andere gebouwen al gebreken vertonen voordat het werk start. Zo’n nulmeting geeft zowel bewoners als aannemers duidelijkheid. Aan de ene kant voorkomt het onterechte claims. Aan de andere kant kunnen bewoners en pandeigenaren hun schade makkelijker aantonen in het geval dat er echt iets niet goed gegaan is. Dat soort inspecties gebeuren zeker niet alleen bij grote projecten. Wij doen dat vanaf de aanbouw bij de buren tot bijvoorbeeld de ombouw van het voormalige Paleis van Justitie in Amsterdam.

Bouwkundige vooropnames worden al heel lang gedaan, maar de rapportages kostten veel tijd. Toen wij in 2006 Quattro Expertise oprichtten hebben wij daarom vanaf de start veel energie gestoken in automatisering en de ontwikkeling van een dataplatform: Avalon. Dankzij de eigen software gaat rapporteren nu een stuk efficiënter. Via een app op telefoon of tablet voert de inspecteur tijdens zijn bezoek de benodigde gegevens in. Op het moment dat de expert de deur uitgaat, is het rapport klaar.

 

Een vooropname als onderdeel van schadeloos bouwen

Een goede vooropname, als onderdeel van #schadeloosbouwen, is niet alleen een precieze weergave van alle bouwkundige gebreken in een woning. Het zorgt ook voor gebruiksgemak bij een bewoner, die zelf kan controleren of de scheur midden in de muur van de woonkamer nieuw is of oud. Daarmee voorkom je dat bij jou de administratieve processen gaan draaien. Elke claim die niet jouw organisatie bereikt, gewoon door gebruiksgemak voor de bewoner, is een besparing. Zo is grote winst te behalen.

Zo voeren wij een bouwkundige opname uit

Voordat de werkzaamheden beginnen, ontvangen omwonenden een uitnodiging van Quattro Expertise om een bouwkundige vooropname van hun woning te laten uitvoeren. Een bouwkundig specialist maakt foto’s van eventuele gebreken en scheuren in huis. De gebreken bundelen we in een online dossier. Nadat de opname is uitgevoerd, heeft de bewoner toegang tot dit dossier. Dankzij de eigen software gaat rapporteren efficiënter. Via een app op telefoon of tablet voert de inspecteur tijdens zijn bezoek de benodigde gegevens in. Op het moment dat hij de deur uitgaat, is het rapport klaar.

Jouw vooropnames door Quattro Expetise laten uitvoeren?

Neem contact op met Mathijs de Haan
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen Mailen