13 januari 2023

Waarom een bouwkundige vooropname?

Ben je op zoek naar een manier om de risico's te beheersen en eventuele discussies over schade te voorkomen tijdens een bouwproject? Lees dan hoe wij onze bouwkundige vooropnames uitvoeren.

Waarom voeren wij een bouwkundige vooropname uit?

Onze bouwkundige expert voert een vooropname uit om de staat van het object vast te leggen voordat werkzaamheden in de nabijheid plaatsvinden. Dit helpt bij risicobeheersing en voorkomt of vereenvoudigt discussies over het ontstaansmoment van schade. De bouwkundige maakt een duidelijk verslag met foto's van gebreken voor aanvang van een bouwproject. Tussen- en eindopnames voeren wij ook uit. De expert die betrokken is bij de opnames is ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Experts (NIVRE).

Het proces van de bouwkundige opname

Voordat we met het bouwproject beginnen, openen we onze eigen bouwkundige opname app en maken we een grondige opname van de huidige staat van het gebouw. Zo hebben alle partijen een overzicht van de actuele staat van het pand of object. We willen namelijk dat alles eerlijk verloopt en dat iedereen op de hoogte is van de situatie. Daarom delen we alle data met iedereen die betrokken is bij het project, zodat de bewoner precies weet waar hij aan toe is en geen vervelende verrassingen krijgt.

Bouwkundige opname

Claims voorkomen door een bouwkundige vooropname

Een goede vooropname is de sleutel tot succesvol schadeloos bouwen. Het is niet alleen belangrijk om precieze weergave te hebben van alle bouwkundige gebreken in een woning, maar ook om het gebruiksgemak voor de bewoner te verbeteren. Door een gebruiksvriendelijke interface kan de bewoner zelf controleren of een scheur in de muur nieuw of oud is. Claims vermeiden voorkomt dat jouw organisatie met veel administratieve processen wordt belast. Elke claim die niet jouw organisatie bereikt, omdat de bewoner zelf de informatie kan vinden, is een besparing. Daar is de grote winst te behalen.

Om zo veel mogelijk bouwkundige opnames uit te voeren, hebben wij ons hele proces van begin tot eind strak georganiseerd. We hebben onze eigen opname-app ontwikkeld, waarmee opnames snel en accuraat uitgevoerd kunnen worden en direct beschikbaar zijn na afronding. Er zijn experts verspreid door het hele land om dicht bij de locaties te zijn waar opnames plaatsvinden.

Landelijke dekking

Bij welke werkzaamheden doe je een bouwkundige opname?

Bij Quattro Expertise voeren we jaarlijks zo’n 30.000 bouwkundige vooropnames uit bij panden voorafgaand aan bouw, sloop, sanering, grondverzet of rioleringswerkzaamheden. Dankzij onze automatisering kan het rapporteren efficiënter. Onze software zorgt ervoor dat rapportages snel en nauwkeurig worden opgesteld, waardoor we onze klanten snel van dienst kunnen zijn. Bouwkundige vooropnames zijn een must voor elk bouwproject, groot of klein. Laat ons u helpen om schade te voorkomen en efficiënt te werken.

Gerelateerde artikelen

Bouwkundige opname: Wat het is, hoe het moet en de voordelen

Een bouwkundige opname stelt via foto's en tekst vast of woningen en andere gebouwen al gebreken vertonen voordat een bouwproject start.

Lees meer

De bouwkundige vooropname voorkomt dure ellende…

Het financiële succes van een project is in belangrijke mate afhankelijk van de schade die wordt aangebracht aan eigendommen van derden.

Lees meer

Een bouwkundige tussen- en na-opname, wat is het?

Lees in dit artikel wanneer en waarom je een bouwkundige tussen- en na-opname moet uitvoeren. En waarom je ons hiervoor moet inschakelen.

Lees meer

Meer weten over onze bouwkundige opnames?

Stel al je vragen aan Mathijs