25 juli 2023

Trends: Monitoring Bouw & Infra-markt

Als bouwschade-experts zijn wij voortdurend alert op onze omgeving en de veranderingen in de markt waarin we opereren. We zien een dynamisch landschap om ons heen, waar concurrenten fuseren of samenwerken met grote internationale spelers.

Slechts een handvol bureaus blijft in Nederlandse handen. In deze blog nemen we je mee in de razendsnel veranderende wereld van ons vakgebied en werpen we een blik op de toekomst.

Top Expertise, Lengkeek, Bosboon Expertise en Hanselman overgenomen

Wie er een studieboek uit de economische wereld op na slaat, zal concluderen dat onze markt zich momenteel in de consolidatiefase begeeft. Dat gaat volgens de theorie steevast gepaard met verschijnselen die we onder onze ogen zien gebeuren, zoals fusies, overnames, schaalvergroting en globalisering.

Bouwkundige opnames Hanselman nu Socotec

Zowel Top Expertise, Lengkeek, Bosboon Expertise en Hanselman zijn overgenomen door internationale organisaties. Samen met BBCI Frijwijk en Vermeer Expertise, zijn we met Quattro Expertise de enige partijen die nog in Nederlandse handen zijn. De opvallendste ontwikkeling is dat marktleider Hanselman, voorheen een marktleider in Nederland, heeft onlangs een opmerkelijke transformatie ondergaan en opereert nu onder de naam Socotec. Dit illustreert de verschuiving waarbij zelfs de grootste Nederlandse partijen aansluiten bij internationale spelers.

Kansen in het noorden en het zuiden

De internationale investeringen getuigen van de erkenning van de expertise die de Nederlandse branche heeft opgebouwd. De snelle veranderingen op de markt zorgen ook voor ons voor verschillende kansen. Zo krijgen we meer aanvragen vanuit het noorden van het land . Daarnaast ontstaan er ook bij de zuiderburen nieuwe kansen en mogelijkheden.

Uitbreiding naar België

In de afgelopen jaren hebben wij steeds meer projecten in België uitgevoerd. De eerste projecten ontstonden vanuit Nederlandse aannemers die over de grens actief waren. Onze werkwijze valt in België op vanwege onze specialistische kennis en geautomatiseerde processen. De projecten zijn zo succesvol verlopen en daarom zetten we in op meer internationale projecten. Zo behouden we onze eigenheid en breiden we op eigen kracht uit.

Blijf op de hoogte! Binnenkort delen we meer nieuws over hoe we bij Quattro Expertise #schadeloosbouwen mogelijk maken, niet alleen in Nederland maar ook in België. Volg onze updates en ontdek hoe we samenwerken aan een sterke toekomst in de evoluerende bouwschade-markt.

Gerelateerde artikelen

Door kwaliteit win je aanbestedingen bij gemeenten

Wij zien dat steeds meer bouwers en gemeentes de noodzaak onderkennen om projecten te laten monitoren. Zo ook hier bij dit project van Gebr. de Koning.

Lees meer

Hoe ons NIVRE-keurmerk jouw claims verminderen

In deze blog leggen we uit wat het NIVRE (Stichting Nederlands Instituut van Register Experts) inhoudt voor bouwkundige opnames.

Lees meer

Hoe win je een aanbesteding in de bouw?

Opdrachtgevers kijken steeds minder naar de economisch meest voordelige offerte, maar naar de economisch meest voordelige inschrijving.

Lees meer