29 februari 2024

Dura Vermeer redt de bomen in Haarlem

In Haarlem werken we aan een uniek bouwproject dat laat zien hoe innovatie en zorg voor de natuur samen tot prachtige resultaten kunnen leiden.

Een Project om Trots op te Zijn

In Haarlem gebeurt iets bijzonders. De teams van Dura Vermeer en MRS Waterbouw zijn druk bezig met een klus die de stad nog mooier gaat maken. Ze zijn aan het werk aan de Zomervaart en Zomerkade. Maar dit is geen gewoon bouwproject. Het is een project waar innovatie en natuur hand in hand gaan.

Slimme Oplossingen voor Oude Bomen

Normaal zou je denken: "Oude kades fixen betekent bomen kappen." Maar niet in Haarlem! Hier hebben ze een slim plan bedacht. In plaats van de hele kade te vervangen en de bomen te moeten kappen, plaatsen ze een nieuwe kunststof kade vóór de oude houten kade. Dan bekleden ze deze nieuwe kade met hout, zodat alles er weer piekfijn en stijlvol uitziet. En het beste? De prachtige, oude bomen kunnen gewoon blijven staan!

Zorg voor de Buurt door vooropnames, hoogte- en trillingsmetingen

Om te zorgen dat dit project soepel verloopt zonder de buurt te veel te storen, hebben we een monitoringsplan gemaakt. We houden alles goed in de gaten met hoogtemetingen, we doen bouwkundige vooropnames en houden zelfs trillingen in de gaten. Zo weten we zeker dat we niet alleen snel en goed werken, maar ook met zo min mogelijk overlast voor iedereen.

Samen voor Groen en Mooi Haarlem met de oude bomen

Dit project laat zien dat met een beetje creativiteit en veel samenwerking. Bouwen hoeft namelijk niet ten koste te gaan van de natuur. Het is een prachtig voorbeeld van hoe we in Haarlem werken aan een toekomst waarin we zowel onze stad als de natuur eromheen koesteren. De Zomervaart en Zomerkade worden niet alleen mooier maar ook groener, en daar mogen we best een beetje trots op zijn.