Breestraat Leiden

Breestraat 128-140

Tiltmeters, scheurwijdtemeters, trillingsmeters en hoogtemetingen zorgen voor schadeloos bouwen bij het Hof van Zurloh in Leiden.

Tiltmeters, scheurwijdtemeters, trillingsmeters en hoogtemetingen zorgen voor schadeloos bouwen bij de Breestraat Leiden in Leiden

Een prachtig voorbeeld van duurzaam schadeloos bouwen! In de Breestraat in Leiden helpt Quattro Expertise Van Diemen Sloopwerken met een zeer ingewikkeld project. Dit bestaat onder andere uit twee gemeentelijke monumenten en een rijksmonument.

Een tiltmeter op de voorgevel voor een Real-time overzicht van de stand van de gevel.

Doormiddel van tiltmetingen, scheurwijdtemetingen, XYZ-metingen, hoogtemetingen en trillingsmetingen is er een realtime overzicht van de omliggende monumentale panden en de voorgevel van de authentieke kledingwinkel met naaiatelier Zurloh. Met dit realtime overzicht houdt onze monitoring expert Viktor Groenewegen in de gaten of alle monumentale stukken stil blijven staan. Want wat stil staat kan niet kapot!

De opdrachtgever over de Breestraat in Leiden

Onze samenwerking met Quattro Expertise hangt natuurlijk helemaal af van het project, als je in het weiland staat dan hoef je niks te doen, maar als je binnenstedelijk gaat komen zoals hier dan gaan we samen kijken naar de vrijstaande woningen die daar omheen staan. Hier gingen we natuurlijk woningen uit de middeleeuwen waar we nu mee bezig zijn volledig analyseren. Met de vraag: hoe kunnen we de risico's minimaliseren?

Ten eerste zijn de XYZ-metingen belangrijk en de opnames van de panden eromheen die zijn handig. Dus die omgevingsfactoren, die trillingsmeters, als ik daarmee ga beginnen dan heb ik wat uitslagen, dat kan ook niet anders, maar voor het dossier opbouwen goed als het later is. Maar iedereen ziet dat met die trillingsmeters bij monumentale panden dat je met het geringste een uitslag hebt. Daardoor ben je je bewust wat jouw impact op de omgeving is.

Opdrachtgever
Van Diemen grond- en sloopwerken

Betrokken Panden
62

Uitvoering
2020-2022

Wil je ook stilleggingen voorkomen en kosten besparen bij jouw bouwproject?

Kom in contact met Johan Brouwers voor een vrijblijvend advies!