19 november 2021

Schade overstromingsramp Valkenburg wordt hersteld

Mark van der Velden en Jeroen de Jong zijn bezig met vooropnames voor het herstel van de brug bij Emmalaan in Valkenburg.

Het duurt nog zeker twee jaar voordat gebouwen, straten en bruggen in Valkenburg hersteld zijn van de schade die de watersnood van juli heeft aangericht. Om te starten met het herstel heeft het Waterschap LimburgGebrs. Kurvers B.V. ingeschakeld voor het herstel van de brug, die tijdens de waterramp instortte.

Een definitieve oplossing laat echter nog even op zich wachten.

Deze week staan voorbereidende werkzaamheden en de verwijdering van stortsteen en restanten van de brug op het programma. De week erop gaat het opnieuw om het ruimen van stortsteen, maar wordt ook de fundering van de tijdelijke constructie voorbereid.

Valkenburg

Hoogtemeting uitgevoerd door Mike van Den Hoff.

Hoogte- en trillingsmetingen voor omliggende huizen

Om de omliggende huizen te beschermen tijdens de bouw voert Mike Van Den Hoff hoogtemetingen uit. En hangen wij trillingsmeters aan de omliggende objecten. De hoogtemeting wordt uitgevoerd om te constateren of er zettingen optreden. Wij hangen trillingsmeters op om een real-time overzicht te krijgen van de trillingen die de werkzaamheden veroorzaken. Doormiddel van alarmering bij het aantikken van grenswaarde bij beide metingen zorgen we dat de huizen schadeloos blijven. Stelregel is: als iets niet beweegt, kan het ook niet kapot.

Valkenburg

Trillingsmeter aan huis bevestigd om te zorgen dat trillingswaardes niet overschreden worden.