Vervangen kademuur van de Singel in Amsterdam

Amsterdam

In Amsterdam werken wij samen met Gebr, de Koning, van Gelder en Giken aan het versterken van kademuren en behoud van werelderfgoed door middel van innovatieve monitoringtechnieken.

Vervanging van binnenstedelijke kademuren van de Singel in Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft de kade langs de Singel ter hoogte van de huisnummers 280 t/m 346 aangewezen aan G-kracht als pilotlocatie. Het gaat om een rak met een lengte van ongeveer 200 meter, tussen de Paleisstraat en de Oude Spiegelstraat.

Op deze locatie zal G-kracht haar innovatieve oplossing voor de vervanging van binnenstedelijke kademuren voor de eerste keer in praktijk brengen. Met minder hinder voor de omgeving, een korte doorlooptijd van het project en lagere kosten voor opdrachtgever.

Quattro Expertise is gevraagd om de monitoring te doen voor dit bijzondere project.
Het is namelijk een innovatief project. Gebr. de Koning wil zo veel mogelijk data verzamelen om te leren van de technieken die ze toepassen.

Behoud van werelderfgoed door middel van innovatieve monitoringtechnieken.

We hebben hier in Amsterdam te maken met bruggen die wereld erfgoed zijn. Langs de kades staan enorm veel monumenten en het is uiteraard heel belangrijk dat die nog generaties lang behouden blijven voor de maatschappij.

Hoe wij deze schadeloos houden is door met de klant te kijken naar het project. En dan helpen wij de klant door goede monitoring in te zetten en binnen de juiste bandbreedte grenswaardes daarop te acteren zodat er geen schade ontstaat.

Allereerst hangen we trillingsmeters op. Daarmee toetsen we of de werkzaamheden die hiernaast plaatsvinden trillingen veroorzaken die boven de grenswaardes komen. Ook plaatsen we scheurwijdtemeters, die meten of de scheuren groter worden. Ten slotte hangen we tiltsensoren op die de scheefstand van een pand monitoren of muren naar voren of naar achteren zakken of naar links of naar rechts.

Opdrachtgever
Gebr. de Koning

Betrokken Panden
134

Uitvoering
2021-2023

Wil je ook stilleggingen voorkomen en kosten besparen bij jouw bouwproject?

Kom in contact met Johan Brouwers voor een vrijblijvend advies! Bellen