Statusview van de afvalwaterpersleiding

Moerdijk

Van Boekel heeft door de Statusview tijdens het gehele project een volledig beeld van de staat van de afvalwaterpersleiding voordat de werkzaamheden begonnen.

Meer dan een bouwkundige opname

Dit project betreft de ontwikkeling van een virtuele rondleiding van de afvalwaterpersleiding (AWP) van Waterschap Brabantse Delta. Van Boekel gaat het AWP renoveren en vernieuwen om ervoor te zorgen dat rioolafvalwater in Regio West-Brabant veilig vervoerd en gezuiverd kan worden. Om het gemaal vast te leggen was er een vollediger beeld nodig dan wat bouwkundige vooropnames konden bieden.

Daarom hebben wij een 3D statusview uitgevoerd om na en tijdens de renovatie op terug te kunnen vallen. De 3D statusopname biedt een virtuele rondleiding van de AWP, vergelijkbaar met Google Streetview. Hierbij kan  je de locatie vanuit verschillende hoeken bekijken. Daarnaast kan je gebruik maken van plattegronden, metingen en kun je notities delen.

De virtuele tour is beschikbaar op PC, tablet of smartphone en kan je ook bekijken met een VR-headset. Hierdoor kunnen medewerkers van Waterschap Brabantse Delta, aannemers en andere belanghebbenden op een efficiënte en effectieve manier de locatie bekijken en eventuele problemen of vragen identificeren.

Hoe gebruikt van Boekel de Statusview?

Van Boekel zal de virtuele rondleiding niet alleen gebruiken tijdens de renovatie, maar ook daarna. Het biedt een handig hulpmiddel voor onderhoudswerkzaamheden. Van Boekel heeft door de Statusview tijdens het gehele project een volledig beeld van de staat van de afvalwaterpersleiding, voordat de werkzaamheden begonnen. Daarnaast kun je de virtuele rondleiding ook gebruiken voor educatieve doeleinden om het belang van de AWP en het werk van Waterschap Brabantse Delta te illustreren.

Kortom, de virtuele rondleiding van de afvalwaterpersleiding Waterschap Brabantse Delta biedt een innovatieve en efficiënte manier om de locatie te bekijken en te inspecteren tijdens en na de renovatie. Dit draagt bij aan het vlotte verloop van het project en het behoud van de infrastructuur.

Bekijk hier onze opname: https://matterview.nl/3d-showcase/quattroview-awp-gemaal-moerdijk/fullscreen/

360 graden status opname

De 3D StatusView maakt het mogelijk elk pand virtueel te bezoeken.

Lees meer

Opdrachtgever
Van Boekel

Betrokken Panden
8

Uitvoering
2023