Transformatie De Karel te Amsterdam

Bouwkundige vooropnames en uitgebreide monitoring voor herontwikkeling

Context

Herontwikkeling naar 77 huurapparte-menten op een bouwlaag van ruimtes die een maatschappelijke functie krijgen. De opgenomen panden liggen in de directe omgeving van de bouwactiviteiten. Wensen van de opdrachtgever

Het is in het belang van onze opdrachtgever dat bestaande schade aan de woningen in de omgeving van het project met behulp van onze vooropnames inzichtelijk gemaakt wordt.Verder hebben wij rondom de bouwkuip trillingsmetingen, hoogtemetingen, XYZ-metingen en inclinometingen uitgevoerd zodat onze opdrachtgever pre-cies op de hoogte gehouden kan worden van de impact op de omgeving. Op deze manier kan Caransa het schadetraject een stap voor zijn en echt werk maken van schadevrij bouwen.

Gebruikte instrumenten

• iVOS, onze eigen vooropname-app
• Fotocamera
• Trillingsmeters
• Digitaal waterpasinstrument
• XYZ-meter Total Station
• Inclinometer

Resultaten

Tijdens onze vooropnames hebben we de gebreken in omliggende panden in kaart gebracht en in een rapport verwerkt.De uitgebreide monitoring van de bouwkuip en het omliggende gebied hebben geen bijzonderheden opgeleverd, een duidelijk teken dat onze opdrachtgever goed met de buurt heeft meegedacht.

Voordelen voor de opdrachtgever

Met de bouwkundige opnames door Quattro Expertise is onze opdrachtgever zeker dat hij eventuele schadeclaims op een nette manier kan oplossen. Zo kan Caransa Groep B.V. doen waarin zij excelle-ren: het realiseren van een mooi pand.

Bel ons