Top 3 van best gelezen blogs (tip: zó bouw je schadevrij)

Top 3 van best gelezen blogs (tip: zó bouw je schadevrij)

Nu je net terug van vakantie bent, is je mailbox vast voller dan vol. Het laatste waar wij je mee lastig willen vallen is een lang artikel dat je toch niet leest nu. Waar we wél waarde mee toevoegen, althans dat denken we, zijn de best gelezen blogs van de afgelopen periode. Misschien helpen ze je om het najaar weer mooi rustig op te starten, omdat je de juiste kennis krijgt aangereikt om schadeloos te bouwen. Heb je vragen naar aanleiding van onze top 3? Of wil je even sparren? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Een mooi najaar gewenst!

Top 3

1.Bouwkundige vooropnames voorkomen veel dure ellende…

‘Het mooie van ons werk is dat we overal komen: bij een jong stel van 20 en bij een weduwnaar van 85. Ieder heeft zijn eigen verhaal en dat maakt het werk bijzonder divers.’ Aan het woord is Koen van Loon, Teamleider Vooropname bij Quattro Expertise, een bedrijf dat toonaangevend is in omgevingsmonitoring en bouwkundige vooropnames. Het doel? Hun opdrachtgevers schadeloos kunnen laten bouwen. Het financiële succes van een bouwgerelateerd of infrastructureel project is immers, samen met andere factoren, in belangrijke mate afhankelijk van de schade die, onbedoeld, wordt aangebracht aan eigendommen van derden. ‘Tijdens de gesprekken die we met mensen voeren, leggen we…Lees verder…

2. Bouwbedrijven behalen concurrentievoordeel door slimme preventiemaatregelen

Het rapport van het RIVM is er duidelijk over: een miljoen Nederlanders loopt serieuze gezondheidsrisico’s als gevolg van ernstige geluidsoverlast. Auto’s, treinen, vliegtuigen en windmolens leiden tot klachten zoals slaapproblemen, stress en zelfs hartklachten. Het rapport, dat is verschenen op 5 juni jl., stelt dat er maatregelen genomen moeten worden zodat het geluidsoverlast concreet vermindert. Bovendien, zo stelt het RIVM, moet het wettelijk toegestane geluidsniveau sowieso omlaag… Lees verder…

3. Beste Femke Halsema, dit blog is speciaal voor jou…

Een deel van de Amsterdamse bruggen en kades staat op instorten. Dat kopte afgelopen week een artikel van de NOS. Wethouder Sharon Dijksma voegde er in programma Nieuws en Co op NPO Radio 1 aan toe dat er té lang, té weinig aan onderhoud is gedaan. Van de 829 bruggen zijn er 21 compleet onderzocht en bij tien bruggen zijn er direct aanpassingen gedaan.‘Het artikel viel me meteen op, omdat dit precies is waar we ons vanuit Quattro Expertise mee bezig houden’, aldus Job Vaessen, Business Development Manager bij het bedrijf. ‘Wij behandelen alle ins en outs van risicobeheersing bij bouw-, infra- en sloopprojecten. Vaak is er veel ellende achteraf te voorkomen door vooraf, liefst in een zo vroeg mogelijk stadium, omgevingsrisico’s op te zoeken en te doorgronden. Vooraf actie ondernemen scheelt kwantificeerbaar in onverwachte kostenposten en… Lees verder…

Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen naar aanleiding van onze top 3? Of wil je even sparren? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Een mooi najaar gewenst!

Bel ons